BluBerry Cupcake

Egy kis farbarúgás kezdő loliknak!

A lolita egy japán utcadivat, ami 1980-ból, a Harajuku negyedből származik. Mára már igen elterjedt és még itt Magyarországon is egyre több követője van a stílusnak. Magyarországon kb. 30-40 gyakorló lolita van, akik a hétköznapokban is viselnek ilyen ruhákat (főleg a blogger loliták), meg azok akik anime conokra öltöznek be és azok akik csak az életmódot követik vagy kedvelik a stílust. A 19. századi viktoriánus és rokokó divatra fókuszál. A lolita nem csak egy öltözködési mód, hanem egy életstílus is, amely alfajaitól függően alakulhat.

 A Lolita fajtái:


Sweet loli (Aranyos loli): Ez az egyik legelterjedtebb változata a lolitának. Jellemzői, hogy a stílus viselőinek viselkedése és ruhái aranyosak, a ruhákon gyümölcs, édesség, virág, szívecske, kisállat vagy más cuki motívum található. A legelterjettebb színek a világosrózsaszín, babakék, fehér, almazöld, sárga, levendula és hasonló színek. Sok csipke, minta jellemzi. A kiegészítők általában masnik, fejdíszek, kitáskák, sütis ékszerek stb. Itt is fontos, hogy ne legyen túl dekora szerű (ez már egy másik ága a sweet lolinak), az összhatás legyen szép, a színek passzoljanak egymáshoz ...

Country loli (Vidéki loli): A sweet alfaja. Itt a ruhák főleg földszínűek, de világosak(sárga, zöld, drapp, fehér, kék...), néha piros, vagy fekete is található bennük. Népszerűek a gyümölcs minták. Fontos kiegészítők a szalmakalap és a kosárka (masnival).

Gothic loli/ Gothloli (Gótikus loli): A lolita és a gothica keveredése. A gothra hajazó kiegészítők (rózsa motívum, denevér, pók...), sötét színek és fekete-fehér,piros,kék...párosítások jellemzik. Ide tartozik az Elegant Gothic Lolita is, amely kizárólag a Moi-Meme-Moitié ruhákra vonatkozik. Néha a smink is erőteljes, de itt is a porcelánbaba kinézet a lényeg. Ebben a stílusban a Mary-Jane fazonú cipőn kívül megengedett a gothos rocker bakancs is. Nyáron általában napernyő is tartozik az öltözékhez.

Vampire loli (Vámpír loli): A gothloli alfaja. A vámpír szerű megjelenés és viselkedés jellemzi.


Pirate loli (Kalóz loli): A lolita és "kalózos" stílus keveredése. Gyakori színek a piros, fehér, kék, fekete. Néha néhány helyen szakadozott ruha és kalózos kiegészítők teszik teljessé a képet.

Punk loli: A punk stílus keveredése a lolitával. Igen nehéz összeállítani, mivel ezek nagyon külömböző stílusok, de az összhatás nagyon tetszetős. Fontos kiegészítők a biztosítótűk és láncok, amiket ruhán és ékszerként is lehet viselni. A közkedvelt színek a fekete, fehér, piros és néha a sötétkék és szürke. Elterjedt minta a skótkocka és igen ajánlott is. Jó összeállítás, ha onepiece vagy JSK helyett szoknyát kordunk fehér blúzzal, esetleg mellénnyel, börzsekivel, bakancsal, szegecses kiegészítőkkel vagy neccharisnyával(ezzel vigyázni kell)

Classic loli (Klasszikus loli): Ez az ami a legjobban hasonlít a viktoriánus és barokk ruhákra. A halvány, sötét, klasszikus színek jellemzikmint például a piszkosfehér, barna, világos rózsaszín, keki stb. Nagyon letisztult. A Mary-Jane szipők helyett gyakori a magasszárú fűzős bőrcsizma. A smink visszafogott, a haj tökéletes. Gyakori az "A" volalú szoknya a harang formájú helyett.

Wa loli: A japán kultúrális ruhákra alapozó lolita. Kimonókhoz és yukatákhoz hasonló ruhák jellemzik. Igen szélsőséges stílus.

Qi (quipao) loli: Ez pedig az előbbihez hasonló, szintén szélsőséges stílus, amely a tradicionális kínai ruhákra fókuszál.

Hime loli (Hercegnő loli): Ez a fajta kicsit a hercegnős, dívás lolita. Fontos az ápoltság, a hercegnős kiegészítők (csillogó ékszerek, tiara...). Általában lightosabb sweet, vagy virágmintás classic ruhákat hordanak. Gyakori kiegészítők a rózsák, gyöngyök, balerina cipők.

Sailor loli (Matróz loli): Ezek a ruhák a matrózokéhoz hasonlók. Jellemző rájuk a kék-fehér szín összeállítás, vízszintes csíkozás, matrózsapka és kendő.

Ero loli (Erotikus loli): Ez a lolita erotikusabb változata és ez is egy igen szélsősges stílus. A stílus képviselői a legjobban a wester filmekben látott táncosnőkre hasonlítanak. Gyakori színek a piros és a fekete. Sok a csipke és a fodor, gyakran nagyon rövíd szoknyát vagy csak bugyogót és alsószoknyát viselnek. Itt is megengedhető a necc harisnya, a fűző. Nem túl kihívó, csak viktoriánus értelemben (max a vállak meg a térd látszik ki).

Aristocrat (Arisztokrata loli): Ilyen ruhákat hordanak a felnőtt loliták. A szoknya valamivel hosszabb a többinél, általában onepiece-t hordanak. Melegben is vesznek föl blúzt, általában pedig hosszú az ujja. A nők gyakran tőzik föl a hajukat, a smink pedig sötétebb, általában földszínű szemfesték és sötétebb rózsaszín, bordó vagy barnás rúzs.

Ouji/Kodona/Boystyle/Dandy (Herceg loli/ fiú loli): A lolita fiú változata, bár általában lányok is hordják. Lányok esetében a hajal kotyba kötik vagy fiúsra vágják. A ruhák pedig: ing, öltöny vagy mellény, nadrág, néha cilinder, nyakkendő.

Kuro loli (Fekete loli): A goth alfajának szokták mondani, de valójában bármilyen lolita ruha lehet, de kizárúlag fekete.

Shiro loli (Fehér loli): Gyakran mondják a sweet alfajának, de a kurololival egyetemben ez is bármilyen lolita stílusú ruhának megfelelhet, a lényeg csak, hogy kizárólag fehér és annak árnyalatait tartalmazza a ruha.

Gurosome/Guro loli (Groteszk loli): Ezt is a goth alfajának szokták mondani, de ez is bármilyen stílusú lehet. Általában fehér. A lényeg a sok művér a ruhány, kötések, tapaszok, orvosi maszk stb.

Casual lolitának hívjuk azt, ami a mindennapokhoz alkalmazkodik, nem tűnik ki annyira a tömegből, magyarán nincs teljes lolidíszben. Ez általában cutsew, lolita szoknya hoszzúzoknival/harisnyával, lolita cipővel de ebben az esetben megengedhető a loliable (lásd lejjebb) balerina cipő vagy magassarkú; és kevés kiegészítővel.

A loliable a lolita és az able (able to ...) angol szóból áll össze, ami azt jelenti, hogy képes valamire, alkalmas valamire. Szóval  ez egyszerűen azt jelenti, hogy az adott ruhadarab, bár nem konkrétan annak készült, de lolitának nevezhető.

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 4
Heti: 53
Havi: 15
Össz.: 35 276

Látogatottság növelés
Oldal: Loli gyorstalpaló
BluBerry Cupcake - © 2008 - 2024 - anime-for-ever.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »