BluBerry Cupcake

Egy kis farbarúgás kezdő loliknak!

Elősször is, van egy japán újság a "Gothlolita biblia". Minden igazi lolinak bele kell néznie egy számba. Ezt megtalálod interneten. gönyörű grafikák, képek, ruha szabásminták, tippek és cikkek vannak benne.

Másodszor, a fontos ruhadarabokról ejtek néhány szót.(Fontos, hogy az összhatás ne legyen jelmez szerű!!)

Blúzok: Minden lolitának rendelkeznie kell legalább két blúzzal. Az egyik legyen rövid, a másik pedig lehetőleg hosszú (a hidegebb napokra). Legyenek fehérek, az anyaguk pedig legyen könnyű, de lehetőleg nem átlátszó. Ha már van fehér blúzod, beszerezhetsz néhány színes darabot stílusodtól függően. Ha rövid az ujja, mindenképpen legyen puffos és gumírozott. Ha hosszúban találsz ilyet örülj, ha nem, megteszi egy mandzsettás is. Lehet fodros, masnis, csipkés, galléros, de mindeképpen érződjön rajta az a bizonyos lolita stílus. Blúzt nem érdemes külföldről rendelni (max színeset).

Cutsew: Ez egy fölsőrész, ami nem blúz, de lolita. Általában pamutból készül és ez a megfelelő. Ezt fölveheted szoknyával, télen onepiece vagy JSK alá. Mindenképpen érdemes beszerezni egy ilyet. Általában sötét színű és főleg gothoknak hasznos, de beszerzhető más stílusokban is. Lehet mintás, de ajánlott a sima egyszínű így mindennel tudod variálni. Ez is lehet garbós, csipkés, fodros, a nyakánál gombos...

Szoknya: Ez általában térdig vagy egy kicsit térd fölé vagy alá ér, de semmi képpen se legyen túl rövid. Ritkán, de itthon is be lehet szerezni megfelelő darabokat, amiket esetleg átfazonírozhatsz egy kicsit. Külföldről is lehet rendelni vagy varratni is lehet.

Onepiece (OP): Ez egész egyszerűen egy egyberuha. Általában deréktájt szűkül és követi a test vonalát. Lehet "A" vonalú vagy harang formájú, ez is kb térdig ér. Legtöbbször buggyos, gumírozott rövid ujja van (néha pedig lecsattolható) és nem kötelező alá blúzt vagy cutsewt venni. Ezt is varrathatod vagy rendelhetsz külföldről.

JSK: Ez egy egyberuha, aminek nincs ujja. Blúzt vagy cutsewt kell alá venni (nagy melegben nem muszáj) és általában térd alá ér kicsivel (persze ez nem kötelező). Általában mintás, derekánál pedig szallag van.

Bugyogó: Ez nem kötelező, de egy nagyobb lolimeeten nem árt fölvenni egyet. Általában fehér, de ha feketét veszel föl akkor vehetsz alá fekete bugyogót.

Alsószoknya: Nagyon fontos hogy legyen tartása a ruhádnak, szóval ha nincs beépített alsószoknya, vagy nem áll meg magától, vegyél föl egyet. Ezt könnyen elkészítheted magad is tüllből, gumiból.

Zokni, harisnya: A zokni általában térdig ér és a stílus irányzathoz alkalmazkodik. A harisnya általában egyszínű, csipkés (nem az olcsó, kurvás változatra gondolunk!) vagy mintás. Leggingset fölvenni nem túl szerencsés, bár nyáron egy rövid, csipkés nem probléma. A necc harisnya kizárólag a ero esetleg a punk irányzatoknál megengedett!

Cipő: Többféle lolita cipő van. A legáltalánosabb a Mary-Jane fazonú, keresztpántos, kerekített orrú, lakkozott cipő. Az RHS (Rokinghorse Shoes), azaz hintalócipő, amely platform(fa talpa van), általában szallagokkal rögzíthető és hiányzik egy darab a sarkából. Télen a goth és punk stílusban a bakancs(lehet magassarkú vagy bélelt is), a többiben a magasszárú, kerekorrú, általában bőr csizmák (fűzővel).

Kesztyűk, táskák, ernyők: A kesztyűk legtöbbször csuklóig érnek. Anyaguk lehet, bőr, hasított bőr, gyapjú vagy néhány esetben pamut. A levágott ujjú "kukaturkáló" kesztyűk nem megfelelőek. A kesztyűn lehet masni vagy szőrme mandzsetta. Az úgy nevezett ujjatlan "díszkesztyűk" lehetnek mintásak, masnisak, csipkések vagy egyéb dísz is lehet rajtuk, de legyenek lolitásak!  

A táskák stílustól függően lehetnek mintásak, csipkések, dísz is lehet rajtuk, lehetnek állat, gyümölcs, sütialakúak, sokféle anyagból készülhetnek. A lényeg, hogy legyen kicsi és nagyjából derék/csípőtájig lógjon vagy kézben legyen hordozható, ne olyan "vállravetős" bevásárlószatyor.

A napernyők lehetnek csipkések, de legyenek egyszerűek, egyszínűek, a fogójuk pedig lehetőleg fából legyen. Az esernyők ezzel szemben lehetnek mintásak is, de mindeképpen lolitásak legyenek ezek is. 

Fejdíszek, ékszerek: Sok féle fejdísz létezik, amik közül felsorolom a leggyakoribbakat. A főkötő. Ez olyasmi, mint amit az animékben viselnek a pincérnők, szóval egy anyag csík dísszel és egy szallaggal rögzítik a fejhez. Kis kalapok, cilinderek, szallaggal vagy csattokkal. Masnik: hajgumik, hullámcsattok, hajráfok külömböző színü és mintájú masnikkal. Csattok, meg még mindenféle.

Az ékszerek stílustól függően változnak. Sweetnél lehetnek szivecskés, gyümis, sütis, virágos ékszerek; Gothnál denevéres, pókos, rózsás..., punknál biztosítótű, lánc és Vivienne westwood stílusú ékszerek stb. Igen kedvelt "ékszerek" még a nyak és karpántok, amik lehetnek masnis szallagok, csipkék, vagy bármilyen loli inspirált darab, ha ilyet készítesz jobb ha minden ruhaösszeállitáshoz csinálsz egy kollekciót (vagy ha több hasonló van, akkor azoknak összesen egyet) így mindig illeni fognak a ruháidhoz. Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 5
Heti: 28
Havi: 186
Össz.: 38 286

Látogatottság növelés
Oldal: Garderobe I.
BluBerry Cupcake - © 2008 - 2024 - anime-for-ever.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »